logo-endore

Werknemer met relatieproblemen is enorme kostenpost voor werkgever

Echtscheidingen leiden in veel gevallen tot uitval op de werkvloer. Ook uw medewerkers kunnen, zonder dat u het merkt, rondlopen met relatieproblemen.

Stress en het gevoel van een burn-out. Een echtscheiding maakt werken tot een loodzware last. Het goed combineren van een baan en een sociaal leven is voor veel mensen al een behoorlijke opgave. Maar als er thuis een echtscheiding loopt kunnen de meeste werknemers hun baan er echt niet meer bij hebben. Veel Nederlanders die in scheiding liggen zijn een tijd niet in staat om te werken. Veel van hen is langer dan twee maanden thuis.

Scheiding en verzuim

Per jaar zijn te veel mensen langdurig afwezig. Wat is het causale verband tussen de scheidingen en verzuim? Wat zijn de belangrijkste oorzaken? Moeten ze thuis blijven om voor de kinderen te zorgen?
Vaak geven mensen aan dat ze het werk emotioneel niet meer aankunnen, ze hebben last van stress en het gevoel dat ze een burn-out hebben. Voor velen is het een gevoel wat heftiger is dan ze ooit meemaakten.

Reageren mannen anders dan vrouwen?
Vrouwen stoppen iets vaker met werken dan mannen. Vrouwen verzuimen vaker vóór de scheiding, mannen daarentegen vaker ná de scheiding.

Voorkomen of genezen

Hoe voorkom je dat je na een scheiding thuis komt te zitten? Spelen werkgevers goed op zulke situaties in?
Het blijft moeilijk te voorkomen maar je kunt wel proberen de tijd te verkorten. Een goede relatie en communicatie met de werkgever kan helpen uitval te voorkomen. Dat begint met betrokkenheid te tonen, flexibel te zijn bij het inzetten van vakantiedagen en een goede mediator, coach of relatie-echtscheidingsspecialist in te schakelen die in de meeste gevallen de enorme verwarde kluwen kan ontwarren.

Als echtscheidingsmediator en coach begeleid ik mensen tijdens deze lastige periode in hun leven en probeer hen zoveel mogelijk te ontzorgen. Op deze manier leidt hun professionele leven zo min mogelijk onder de scheiding. Mijn kantoor is gevestigd in Zwolle en mijn werkgebied strekt zich ver uit in de regio.

Gerelateerde berichten