logo-endore

Wat bespreek je tijdens een mediation

Het is een gek idee: degene die in jouw ogen ooit de allerleukste, liefste, knapste, grappigste en handigste persoon op aarde was, is met het verstrijken van de jaren veranderd in iemand waar je geen minuut langer mee wilt doorbrengen. Hoe het zover heeft kunnen komen weet je zelf ook niet meer precies. Wel dàt het zo is. Jullie kinderen worden betrokken bij een echtscheiding, waar ze niet om gevraagd hebben, verdrietig van worden en tegelijk veel van leren.

Gaan mensen vaak onbezonnen scheiden? Naast grote problemen, zijn er ook kleine ergernissen, waarom mensen zich op hun relatie bezinnen. Als hij voelt dat zijn geliefde, wanneer ze de deur uitstapt, ‘hè hè gelukkig!’ verzucht. Of dat zij naar hem kijkt met de blik die ze voor verplichte visite bewaart.

De periode die vooraf gaat aan een echtscheiding is vaak veel erger dan wat erop volgt. Ook voor de kinderen! Soms moeten mensen uit elkaar en het moment is nooit goed gekozen. Het leven gaat nu eenmaal zoals het gaat! Het is iets tussen twee volwassen mensen en blijft van hen. Als kind speel je hier eigenlijk geen rol in. Daar sta je buiten, je hebt er niets mee te maken. Het is de enige manier om een kind, kind te laten zijn en kind te laten blijven. In een eerdere blog heb ik aandacht besteed aan hoe praat je met je kinderen over echtscheiding.

Uit elkaar gaan doe je samen, dat staat centraal bij een overlegscheiding. Wat er dan tussen twee mensen heeft gespeeld is minder relevant. Tijdens de mediation kijk ik liever naar de toekomst. Naar de periode waarin twee mensen zonder elkaar verdergaan. Onafhankelijk en zelfstandig. Daar zijn duidelijke afspraken voor nodig. Wat komt er allemaal bij een echtscheiding kijken? Hoe zit het met de kinderen? En het huis? Wat betekent het voor de eigen zaak?

Die afspraken maak je met elkaar, tijdens de mediation

Wilt u meer weten over mijn rol bij een echtscheiding? Ik kom graag met u in contact. Als echtscheiding mediator in Zwolle, begeleid ik gezinnen van A tot Z bij hun echtscheiding. Kinderen spelen vaak een belangrijk rol in een echtscheiding en krijgen bij mij de juiste aandacht.

Gerelateerde berichten